19 Temmuz 2010 Pazartesi

Budapeşte&Viyana&Prag Anıları

Kül bulutları nedeniyle turumuzu 1-8 Mayıs tarihleri arasına ertelemek zorunda kaldık.Nedense 23 Nisan haftasında hiç gidecekmişiz gibi hisstemiyordum.Sanırım önsezilerim kuvvetli.

1-8 Mayıs tarihine karar verdikten sonra D&R dan gezi kitaplarını araştırdım.Dost yayınevinin On Adımda serisini çok beğendim.Kitaplar D&R mağazalarında 19 tl idi.İnternet sitesinde ise 13.99 tl dan On Adımda Budapeşte,On Adımda Viyana,On Adımda Prag kitaplarını aldım.Sizlerede kesinlikle tavsiye ediyorum kitaplardan inanılmaz faydalandık.Şehirlerin altını üstüne getirdik ekstra turlara katılmak yerine..


Tura pronto tur ile katıldık.THY ile uçtuk ve 4* lı otellerde kaldık. Tur fiyatı 459€ (%10 Erken Rezervasyon indirimi),Seyahat Sigortası 20€,Vize Ücreti 75€,Havalanı Vergisi 120€ totalda kişi başı 628€(1363 tl) ödemiş olduk.
Turda kaldığımız oteller;
Budapeştede; Hotel Mercure Buda
Viyana;Hotel Rainers
Prag;Hotel Clarion Congress

Otellerde beğeni sırasını soracak olursanız en iyisi Prag sonra Viyana idi.Budapeşte deki ise eski ve diğerlenin yanında kötüydü.

Her üç ülkede de oteller metro veya tramvay duraklarına inanılmaz yakındı.Dolayısıyla gezme tozmada hiç sıkıntı çekmedik :) Kahvaltılar da gayet iyiydi.Hatta kurabiye,keklerden yanımıza da alıp yolluk da yaptık.

İlk durağımız Budapeşteydi.2 gece Budapeştede konakladıktan sonra Viyana'ya doğru yola çıktık ve yol üstünde olan Bratislava(Slovakya ya)uğradık.Viyana da 2 gece konakladık.Prag'a doğru yola çıktık mesafe biraz uzundu.Yol üstü Chesky Krumlov a  uğradık.UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Cesky Krumlov, sevimli bir ortaçağ kentiydi ve yola devam edip son durak Prag a vardık.Prag da 3 gece konakladık ve sonra ver elini İstanbul :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder